Basiskursus i sprogtilegnelse og sprogpædagogik

En kursusdag for dig, der ønsker at få en skærpet viden om børns sprogudvikling, og hvordan du bedst muligt understøtter den.  
 

Indhold 

Sprog åbner som man siger døre – døre til muligheder i livet.  Derfor er det også så vigtigt, at vi bliver gode til at hjælpe børns sprog godt på vej. Heldigvis kan vi gøre meget for at støtte sprogudviklingen, det kræver blot at vi har en god viden om emnet og konkrete strategier og ideer til, hvad vi kan gøre i hverdagssamtaler med børnene. For der ligger nemlig et kæmpe sprogligt potentiale i hverdagen og de daglige rutiner.   
På kurset vil vi give dig en indføring i: 

 • Hvad sprog egentlig er for en størrelse 
 • Hvordan børn lærer sprog 
 • Hvordan ser den typiske sprogudvikling ud  
 • Hvad skal vi være opmærksomme på, når børn lærer flere sprog 
 • Sprogpædagogiske strategier – hvad man konkret kan gøre for at gøre samtalerne og interaktionen med børnene endnu bedre sprogligt set  
 • Hvordan vi kan indrette os i det fysiske rum på en sådan måde, at det understøtter sprogudviklingen mest muligt 
 • Sprogpædagogiske aktiviteter 

Kursusdagen afsluttes med, at der gives en frivillig hjemmeopgave, som der følges op på ved et efterfølgende online møde.  
 
Obs. Kurset afholdes ved min. 10 deltagere.  

Målgruppe 

Kursusdagen er målrettet dig, der til dagligt arbejder med børn i 0-6 årsalderen, og som ønsker at få en skærpet og evidensbaseret viden om børns sprogtilegnelse og sprogpædagogik - og som samtidig savner konkrete ideer til, hvordan du kan få endnu mere ud af samtalerne med børnene i hverdagen. Måske har du mange års erfaring og ønsker blot nye perspektiver på, og ideer, til sprogarbejdet - eller måske er du nyuddannet eller nyansat og ønsker at skabe et godt fundament for sprogarbejdet. Du kan fx være dagplejer, pædagog uden en sproglig specialisering, pædagogmedhjælper, hjemmepasser, plejeforælder eller andet.  

 
Pris 

Pris pr. deltager er 2900 kr. eksl. moms.  
Hvis din organisation, fx kommune eller dagtilbud, tilmelder mere end 1 deltager, giver vi 25 % rabat på de resterende deltagere. 

Prisen er inklusive fuld forplejning på kursusdagen, dias og 6 måneders adgang til Sprogklars online sprogportal ”Nebula”* samt et opfølgende online møde.  
*Læs mere om Nebula her
 

Tid og sted

 • Den 22. august 2023, kl. 9-16 på Comwell Køge Strand, Strandvejen 111, 4600 Køge
  (sidste tilmeldingsfris er den 6. juli 2023)
   

Forud for kurset vil du modtage en e-mail med diverse praktiske oplysninger. 
 

Underviser: Sanne Schou Olesen, ph.d.

Sanne er audiologopæd og Ph.d fra Syddansk Universitet og har mange års erfaring med at undervise i sprogtilegnelse og sprogpædagogik. Udover at være projektleder på flere af Sprogklars efteruddannelser, forsker hun aktivt og er medforfatter på fagbogen Fysiske Sprogmiljøer

Er du i tvivl om dette kursus passer til din profil eller har andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sanne direkte på sanne@sprogklar.dk