Virker indsatsen?
Sprogklar benytter adskillige videnskabelige måleredskaber til at undersøge sprogudvikling, og pædagogisk kvalitet – for jeres indsats skal have effekt.
Virker indsatsen?
Sprogklar benytter adskillige videnskabelige måleredskaber til at undersøge sprogudvikling, og pædagogisk kvalitet – for jeres indsats skal have effekt.
Få pålidelige svar
Vi har kompetencerne til at hjælpe jer med at undersøge og besvare forskningsspørgsmål, så I får pålidelige svar på netop de ting, som er vigtige for jer.
Styrk beslutningsgrundlaget
Vores forskere leverer analyser, som giver nuancer ift. tolkningen af forskningsresultater og effekter, således at bedre beslutninger kan træffes.
Hvordan designer man et virkningsfuldt efteruddannelsesforløb? Hvad er effekten af kommunens sprogindsatser på børn? Hvad forklarer variationen i resultaterne? Disse er kun nogle af de vigtige spørgsmål, som man kan stå overfor, når man arbejder med børns sprog og sprogpædagogisk kvalitet. Som forskere inden for feltet indgår vi gerne i et tillidsfuldt samarbejde med jer med det mål at sikre kvaliteten af jeres udviklingsprojekter og kommunale service. Herunder kan du se eksempler på, hvordan vi kan støtte jer.
De sprogindsatser og kompetenceudviklingsforløb, som man søsætter, skal give udbytte. Men gør de nu også altid det? Det kan vi hjælpe jer med at måle. Vi har en række måleredskaber, som vi kan bruge til at undersøge børnenes sprogudvikling, og medarbejdernes pædagogisk kvalitet.
Videnskabelige metoder øger kvaliteten af sprogligt arbejde. Som forskere inden for sprogtilegnelse, sprogpædagogisk kvalitet og audiologopædi, holder vi os altid opdaterede på den nyeste forskning inden for feltet. Vi har derfor kompetencerne til at hjælpe jer med at undersøge forskningsspørgsmål, så I får pålideligt svar på netop de ting, som er vigtige for jer.
Med et stærkt datagrundlag kan man træffe bedre beslutninger. Ønsker man fx at vide, hvorfor nogle børn eller voksne får mere gavn af indsatser end andre, så har man brug for mere dybdegående, statistiske analyser. Vores forskere er uddannede inden for kvantitative metoder og leverer analyser, som giver nuance i fortolkning af forskningsresultater, så bedre beslutninger kan træffes.
læs mindre
læs mere
Mail: justin@sprogklar.dk
Tlf: 22448058
Jeg er uddannet bachelor i lingvistik fra Memorial University of Newfoundland, kandidat i lingvistik fra Aarhus Universitet, og har en Ph.d. fra Syddansk Universitet i pædagogisk kvalitet og pædagogisk efteruddannelse. Jeg stiftede Sprogklar i 2015 som følge af min Ph.d., da jeg mente, at der var et behov for, at forskere og praktikere arbejder tættere sammen. Både forskere og praktikere har viden om børns udvikling og sprog, men vi opnår højeste kvalitet, når vi samarbejder og supplerer hinanden.
I Sprogklars begyndelse lavede jeg sådan set det hele selv, men heldigvis har jeg siden fået mange dygtige kollegaer, som løfter det meste af arbejdet uden mig. Jeg har i dag en dobbeltrolle i Sprogklar, hvor jeg agerer både som virksomhedens direktør og chefkonsulent. Som direktør er det mit ansvar, at det løber rundt i virksomheden, at medarbejderne har det godt, og at kunderne er tilfredse med vores ydelser. Som chefkonsulent er jeg involveret i design og driften af alle sprogprojekter, jeg er Sprogklars liaison til nye kunder og samarbejdspartnere, og jeg er leder på vores udviklingsprojekter såsom Nebula og e-Kurser. Jeg laver også en del forskningsarbejde, alt fra dataindsamling/feltarbejde til statistiske analyser.
Foruden akademi og Sprogklar har jeg også arbejdet i to år hos Kompan A/S, hvor jeg har forsket i børns leg og sprogudvikling.
læs mindre
læs mere
Jeg har en bachelorgrad i logopædi og en kandidatgrad i audiologopædi samt en ph.d.-grad fra Syddansk Universitet. I min ph.d. har jeg undersøgt både den typiske sprogtilegnelse og sproglige vanskeligheder hos dansksprogede børn. Jeg har således undersøgt, hvornår børn typisk tilegner sig de forskellige danske sproglyde og hvordan udtalen adskiller sig hos børn med forskellige slags udtalevanskeligheder. Endvidere har jeg set på hvordan børnene kan diagnosticeres i logopædisk praksis.
I min tidligere ansættelse som adjunkt på Syddansk Universitet har jeg både undervist logopædi- og audiologistuderende i børns sprogtilegnelse samt sprog-og talevanskeligheder. Udover undervisningen på universitetet, har jeg også undervist logopæder og pædagoger ude i kommunerne med fokus på at implementere ny sprogforskning i praksis.
Her har jeg især gennem forskning specialiseret mig i testning/udredning af børns sprog, diagnosticering og undervisning af børn med udtalevanskeligheder.
I SPROGKLAR varetager jeg forskellige opgaver som specialkonsulent og manager. Jeg er med til at udvikle og lede korte og længerevarende projekter samt udvikle og afholde specialiserede kurser til pædagoger, forældre og logopæder. For mig er det vigtigt, at vi kan flytte alle børn sprogligt – både børn, der er dygtige ved at udfordre dem, men især også de børn, som har brug for ekstra støtte for at kunne kommunikere og klare sig i skolen på lige fod med andre børn på samme alder.
læs mindre
læs mere
Hos SPROGKLAR arbejder jeg som projektleder og specialkonsulent. I alle vores længerevarende projekter er jeg ansvarlig for at foretage analyser af de eksisterende sprogmiljøer, så vi kan målrette og skræddersy undervisningen ud fra det enkelte dagtilbuds profil. Jeg er certificeret i CLASS (CLassroom Assessment Scoring System), som er det redskab, vi i SPROGKLAR bruger til at måle sprogmiljøerne i dagtilbuddene med. Udover dette er min anden store opgave at coache det pædagogiske personale (enten individuelt eller i små grupper) i forlængelse af undervisningen. Som projektleder er jeg desuden tovholder for det ene af vores længerevarende projekter. Mit udgangspunkt for at arbejde i SPROGKLAR er, at jeg har en bachelorgrad i Logopædi og en kandidatgrad i Audiologopædi. Gennem min uddannelse havde jeg særligt fokus på den tidlige tilegnelse af dansk hos såvel et- som flersprogede børn. Inden jeg blev del af SPROGKLAR, var jeg ansat som videnskabelig assistent på Center for Børnesprog på Syddansk Universitet. Her var jeg tilknyttet projekterne SPELL (Structured Preschool Effort for Language and Literacy) og Fremtidens Dagtilbud samt yderligere projekter omhandlende læringsmiljøet i danske vuggestuer og børnehaver. I mit arbejde med disse projekter besøgte jeg talrige daginstitutioner, hvor jeg kiggede på kvaliteten af pædagog-barn-interaktioner. Desuden var jeg med til at udarbejde undervisningsmateriale til kompetenceudviklingskurser for pædagoger og pædagogiske konsulenter. Disse besøg i dagtilbud og mine mange samtaler med pædagogisk personale har givet mig indblik i, hvordan evidensbaseret sprogpædagogik kan implementeres i en travl hverdag, så kvaliteten af sprogmiljøet omkring børnene styrkes. Det er altafgørende for mig at brug af sprogunderstøttende strategier giver mening både for voksne og børn – og at teori og praksis hænger sammen. Disse erfaringer og denne vision bringer jeg nu videre i mit arbejde hos SPROGKLAR.
læs mindre
læs mere
Jeg har en bachelorgrad i logopædi og en kandidatgrad i audiologopædi fra Syddansk Universitet. Senest har jeg gennemført et ph.d.-projekt, hvori jeg belyste sprogbrugen (pragmatik) hos danske børn med en typisk sprogudvikling såvel som hos børn med sproglige udfordringer samt børn med høretab. Mit forsknings- og interessefelt omfatter foruden den typiske sprogudvikling således også børn med sproglige udfordringer (audiologopædien). Herunder har jeg en specialiseret viden om udredning af sproglige vanskeligheder – som baggrund for en systematisk planlægning af intervention.
I min forskning har jeg endvidere fokuseret på relationen mellem praksis og teori – i min optik er en teori først rigtig interessant, når den formår at danne perspektiver for eksisterende praksisser. I en sprogpædagogisk kontekst anser jeg det som min fornemmeste opgave at støtte og reflektere omsætningen af teorier og forskningsresultater til konkrete og nærværende eksempler, procedurer og interventioner. En ansvarsfuld og reflekteret evidensbasering af praksis (og praksisbasering af evidens) kan være en nøgle til optimering af sprogstimuleringsmiljøer. For mig er det imidlertid vigtigt at understrege, at en effektiv sprogstimulering kan (og bør) finde sted i de daglige pædagogiske aktiviteter omkring de enkelte børn. Muligheden for at udbygge børns sprog er med andre ord allestedsnærværende – i alle aktiviteter og til alle tider.
Sprog kan og bør ikke anskues dekontekstualiseret! Hos SPROGKLAR arbejder jeg som Manager og specialkonsulent med fokus på den typiske og atypiske sprogudvikling hos børn – herunder sprogtestning og screening. Jeg varetager hovedsageligt projekter og konsulentopgaver i Jylland. Mine arbejdsopgaver består blandt andet af udvikling og undervisning.