Talepædagog - Sprogklars klinik

Velkommen til Sprogklars Klinik

Specialiserede logopæder i hele landet

Vi tilbyder taleundervisning i hele landet. Vores talesprogklinik ligger i Odense, men derudover har vi specialiseret os i online-taleundervisningsforløb med børn fra hele landet.

Ved specialiseret udredning for verbal dyspraksi kører vi gerne hjem til jer, uanset hvor i landet I bor.

Vi arbejder med de fleste sprog- og talevanskeligheder, herunder verbal dyspraksi og andre udtalevanskeligheder. 

Via vores sikre online platform kan vi undervise børn og vejlede forældre uanset hvor I befinder jer i Danmark. Løsningen er et moderne supplement til vores forløb, og den gør, at vi kan være meget nærværende og give dag-til-dag feedback og vejledning.

Både i online- og fysiske forløb, kan I sende videoer fra jeres daglige taletræning via vores system. Jeres Sprogklar-logopæd ser videoen igennem og giver jer onlinefeedback. Via den hyppige korrespondance kan vi hurtigt justere, hvis I skal lave taleøvelserne lidt anderledes eller give jer nye ideer til træningen. I får materialer, instruktioner og videoer specifikt tilpasset jeres barns behov.

Kontakt os

Har du brug for hjælp til dit barns sprog eller tale, så tøv ikke med at kontakte os for en uforpligtende samtale. Her kan vi afklare jeres barns behov og fortælle om mulighederne for et forløb i klinikken:

Trine Printz
Klinikleder
Audiologopæd, ph.d.

Telefon 61 69 18 24
E-mail: trine@sprogklar.dk

 

Åbningstider for henvendelse

Mandag - torsdag kl. 8-18

Fredag kl. 8-15

Vi svarer telefonerne i det omfang vi kan nå i løbet af dagen, men ellers send en mail eller læg en besked, så ringer vi tilbage, så hurtigt, vi kan.

Jeg ved/mistænker, at mit barn har verbal dyspraksi

Er dit barn diagnosticeret med verbal dyspraksi? Eller mistænker du verbal dyspraksi, men er dit barn ikke diagnosticeret/udredt for dette?

I begge tilfælde kan vi hjælpe, idet vi har mange års erfaring og specialisering i verbal dyspraksi.

Verbal dyspraksi er en sjælden udtalevanskelighed, der kræver en vedvarende og specialiseret indsats over længere tid, hvis udtalen skal bedres. Tegnene på verbal dyspraksi kan være, at barnet:

 • Kun har pludret lidt, eller pludren var anderledes end jævnaldrende børn
 • Talte sent
 • Bruger mange vokaler i stedet for konsonanter
 • Nogle gange / ofte siger selv det samme ord forskelligt fra dag til dag
 • Taler i korte ord og sætninger, eller måske slet ikke sætter ord sammen i en alder af tre-fire år
 • Kæmper med at komme fra den ene lyd til den næste, så talen bliver opbrudt og ikke-flydende
 • Mister de færdigheder, det tidligere har lært, fx bestemte sproglyde, man har arbejdet med
 • Går tilbage eller står stille i pauser fra undervisning, for eksempel ferier
 • Kun udvikler sin udtale langsomt og uden hastige spring

Forældre til børn med moderat til svær verbal dyspraksi kan nogle gange have problemer med at forstå barnet, hvis ikke de kender konteksten eller emnet, barnet taler om.

Hos Sprogklar får I tilknyttet en fast logopæd, som guider jer og laver effektiv og sjov udtaletræning med jeres barn. Indholdet i forløbene skræddersyes, så de passer til jeres barns interesser, sværhedsgraden af vanskelighederne og jeres dagligdag.

I får mulighed for selv at uploade videoer af træningen med jeres barn, som logopæden giver jer feedback på. Derudover får I instruktionsvideoer, materialeforslag eller -udlån og masser af gode børne- (og forældre) venlige ideer til træningen.

Kontakt os gerne og hør om mulighederne, det er helt uforpligtende.

Mit barn har fonologiske vanskeligheder/andre udtalevanskeligheder

Fonologiske vanskeligheder er den mest hyppige udtalevanskelighed hos børn. Den findes i forskellige typer og sværhedsgrader, men fælles for dem alle er, at barnet har problemer med at få bestemte lyde eller grupper af lyden på plads. Det kan variere fra barn til barn, hvilke lyde eller grupper af lyde, barnet har svært ved, men der er ofte mønstre i udtalefejlene. Nogle typiske problematikker er, at barnet erstatter alle /k/ og /g/ lyde med [t] og [d]. Så vil barnet eksempelvis sige ”Hvornår tommer tatten ind?” i stedet for ”Hvornår kommer katten ind?”. Det kan også være, at barnet erstatter /r/-lyde med [h] og siger ”Jeg kan godt lide den høde” i stedet for ”Jeg kan godt lide den røde”.

Vi kan arbejde med alle typer udtalevanskeligheder og tilrettelægger undervisningen, så den passer til jeres barns individuelle behov, interesser og jeres dagligdag.

Hos Sprogklar får I tilknyttet en fast logopæd, som lærer jer forældre at lave effektiv og sjov udtaletræning med jeres barn. I får mulighed for selv at uploade videoer af træningen med jeres barn, som logopæden giver jer feedback på. Derudover får I og jeres barn instruktionsvideoer, forslag til /udlån af materialer og masser af gode børne- (og forældre) venlige ideer til træningen sendt på sms.

Kontakt os gerne og hør om mulighederne, det er ganske uforpligtende.

Andre typer tale- og sprogvanskeligheder hos børn

Har jeres barn andre typer vanskeligheder end udtalen? Det kunne for eksempel være et lille ordforråd, at barnet endnu ikke producerer sætninger eller hvis I er i tvivl om, hvorvidt jeres toårige barn er forsinket i sin sprogudvikling.

Kontakt os gerne og hør om mulighederne, det er helt uforpligtende.

Jeg kender ikke typen af mit barns tale- eller sprogvanskeligheder

Søger I hjælp til jeres barns tale, sprog eller stemme, men ved I ikke, hvilken type vanskeligheder der er tale om?

I er altid velkomne til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Jeg er professionel og leder efter faglig vejledning/sparring

Vores audiologopæder er højt specialiserede og har særlig erfaring inden for forskellige fagområder. Inden for nogle af disse tilbyder vi sparring og vejledning til professionelle. Lige nu kan vi give faglig sparring og vejledning til talehørepædagoger/(audio)logopæder mv. inden for områderne verbal dyspraksi og andre svære udtalevanskeligheder, eksempelvis inkonsistente fonologiske vanskeligheder eller ved blandinger af forskellige typer vanskeligheder.

Du/I kan få sparring pr telefon eller videoopkald, og I kan være alene eller op til tre fagpersoner ad gangen. Indholdet og antal sessioner afhænger og styres helt af dit/jeres ønsker og behov.

Nedenfor ses eksempler på spørgsmål i et sparringsforløb:

”Jeg skal for første gang arbejde med et barn med verbal dyspraksi – hvordan kommer jeg i gang?”

”Jeg har arbejdet med et barn længe, men der er ikke rigtig fremskridt. Hvad stiller jeg op?”

”Jeg har fået en henvendelse fra et to-årigt barns forældre. Barnet taler endnu ikke, jeg mistænker verbal dyspraksi, men tegnene er ikke entydige. Hvad gør jeg?”

”Jeg skal i gang med ReST metoden til et skolebarn, kan jeg inddrage forældrene og hvordan gør jeg i praksis?”

Hvis I er flere end tre, for eksempel hvis to skoler eller PPR-kontorer slår sig sammen om et forløb, er telefon og video ikke velegnet. I er dog velkomne til at kontakte os alligevel, så finder vi en alternativ løsning, som passer bedre til dette.

Kontakt os gerne og hør om mulighederne, det er helt uforpligtende.

Priser

Indledende henvendelser på mail eller telefon:

Pris: Gratis

 

Opstart/udredning:

 • Korrespondance (telefonisk/mail) med en af vores audiologopæder gennem hele udredningsforløbet.
 • Grundig vurdering af jeres barns vanskeligheder og behov for indsats. Dette kan foregå ved observation, videooptagelser af jeres barn, specifikke tests og/eller andet.
 • Mundtlig/skriftlig tilbagemelding til jer med konkrete forslag til indsats og konkrete aktiviteter
 • Hvis I bor i Odense, kan I vælge, at vi foretager vurderingen hjemme hos jer i barnets vante og trygge omgivelser.

Pris: 1900 kr / 2900 kr inkl. skriftlig rapport

Hvis der foreligger en talepædagogisk rapport, som ikke er mere end seks måneder gammel, behøves ikke en indledende udredning - så går vi direkte i gang. Det kan for eksempel være, hvis I har fået lavet en nylig vurdering ved en kommunal logopæd.

Taleundervisningsforløb hos logopæd (talepædagog):

Taleundervisningsforløbene er en ”alt inklusive” pakke og talepædagogens forberedelsestid samt alle vores online-baserede øvematerialer (til brug online, print eller lignende) er inkluderet i prisen. I får tildelt en fast logopæd ved forløbets start.

Pris for fire ugers forløb: i alt mellem 1200 kr. og 4800 kr.

Hvis forløbene ikke passer til jeres barns behov, giver vi gerne en pris på et alternativt forløb.

I kan altid skifte forløb, og der er ingen binding ud over den løbende måned.

Hvis I er i tvivl om hvilket forløb, I skal vælge, så kontakt os på trine@sprogklar.dk eller direkte telefon 61 69 18 24, så finder vi en løsning, der passer jer.

Detaljer aftales og tilrettelægges altid mellem den enkelte familie og logopæden. Vore forløb skræddersyes til jeres barns niveau, vanskeligheder og behov samt jeres hverdag. To forløb er aldrig ens og øvelserne tilrettelægges altid ud fra, at det skal være sjovt for barnet at øve sig!

I får feedback på jeres hjemmetræning via videoer, som I uploader i vores sikre system. Vi giver feedback på videoerne, som I kan se og høre, når det passer jer bedst. For eksempel kan I optage en video, hvor I øver med jeres barn om eftermiddagen, uploade videoen om aftenen og inden for få dage ligger der en tilbagemelding med feedback på øvelserne og nye ideer til træningen.

 

Det med småt - aflysninger:

Ved aflysning mindre end en time før aftalt tid, eller ved udeblivelse, forbeholdes ret til at opkræve fuld pris for aftalen. 

Hvem møder I i Sprogklars Klinik?

Vi er flere logopæder (talepædagoger) i klinikken og du kan læse mere om de forskellige kliniklogopæder her

Vi er højtuddannede og har lang og bred erfaring inden for taleundervisning af børn. Vi har fagområder, som vi alle arbejder med, og derudover har vi hver vores specialer.

Vores indsatser er forskningsbaserede, målrettede og vi tilrettelægger alle forløb specifikt til det enkelte barn. Den nære kontakt og hyppige dialog er vigtig for os, så man får altid en af os fast tilknyttet. 

Alle henvendelser starter med en samtale om de vanskeligheder, I har brug for hjælp til, og vi finder sammen frem til det rigtige forløb for jer.

Gratis ark til print

Vi har lavet nogle små hyggelige tegninger, som også kan bruges til mange forskellige typer talevanskeligheder, fx verbal dyspraksi, hvor gentagelser af stavelser, ord og sætninger er en vigtig del af træningen. Tegningerne er "åbne" aktiviteter, så de passer til alle former for træning, hvor barnet skal sige sine øveord nogle gange i træk. I kan markere at lyden, ordet eller sætningen er sagt ved at barnet tegner/maler i feltet eller lægger modellervoks, perler, guldmønter, rosiner eller andet i felterne. Eller måske lade en Legomand gå hen over felterne med en lille belønning for enden?

 

Print arkene gratis her:

Hjælp drengen med at fange fisk.

Hjælp piraten med at gemme mønterne.

Tegn en stribe på tigeren for hvert ord.

Hjælp pigen med at bygge sandslottet.

Hjælp musen hen til sin ost.

 

Tekst til solsikkesnor

Solsikkesnoren er en måde at synliggøre usynlige handicaps. Vi har derfor skrevet tekster, som kan bruges til kort at forklare forskellige tale- og sprogvanskeligheder som stammen, artikulatoriske vanskeligheder, fonologiske vanskeligheder, verbal dyspraksi og DLD. Teksterne kan I kvit og frit downloade og bruge i jeres solsikkesnor.

 

Find teksterne til solsikkesnoren her.